Luang Prabang – Indokinas juvel

Tempelbyen Luang Prabang ligger ved Mekong og Khan floderne og er omringet af bjerge. Byen er præget af templer og gammel fransk arkitektur og det føles som om tiden står stille.

Wat Xieng Thong Templet

Xieng Thong Templet der blev bygget i 1560 af Kong Setthathilat og er Luang Prabangs flotteste tempel.
Fremtoningen af templet er utrolig, det skyldes ikke mindst kombinationen af farvet glas og guldbelægning. Templets tag minder om en fugl, og giver et indtryk af at fuglen har slået vingerne ud.

Phousi bjerget og Wat That Chom Sii

Det hårdeste tempel at besøge i Luang Prabang er Wat That Chom Sii, der ligger på Phousi bjerget i centrum. Turen op er 150 meter og ikke mindre en 300 trin.
Når du toppen belønnes du med en fantastisk udsigt, fra toppen kan du blandt andet se andre templer, floderne rundt om byen og landsbyer i det fjerne.
Templets gyldne Stupa kan ses fra det meste af byen.
Åbent hver dag.

Kuang Si vandfaldet

Er du til flotte og imponerende vandfald er det en god idé at besøge Kuang Si vandfaldet, der ligger cirka 30 km fra Luang Prabang. Vandfaldet er virkeligt imponerende og man kan svømme i søen under vandfaldet samt i flere mindre anlagte søer.
Ved vandfaldet kan man købe billigt og simpelt laotisk mad og drikke. Afsæt en hel dag til besøget ved vandfaldet – en god mulighed for at slappe af.

Gode råd
Turen ud til vandfaldet passerer flere etniske landsbyer, vil du tage billeder kan det være en fordel at hyre en Tuk tuk og aftale, at der skal stoppes nogle gange på turen derud. Kommer du tidligt har du hele vandfaldet for dig selv. Afsæt en hel dag til besøget. Det koster 10-20 kr. at komme ud til vandfaldet.

Landsbyen Ban Phanom

Ban Phanom er berømt for sin vævning, som du også finder på markederne i Luang Prabang. Tager du turen til selve landsbyen kan du vandre rundt og se hvordan kvinderne væver på vævene i deres hjem.

Pak Ou Hulerne

Disse huler er fyldt med buddhaer I alle mulige former – buddhaerne stammer fra troende, der har efterladt dem her gennem tiden.
Det er en imponerende oplevelse. Pak Ou Hulerne ligger ved floden cirka 25 km kilometer fra Luang Prabang og kan besøges med slow boat (2,5 time) eller med en speedboat.
Pak gerne en frokost med og nyd stemningen ved floden, der er plads til at man kan spise sin medbragte mad. Et besøg kan med fordel kombineres med et besøg i landsbyen Ban Xang Hai. Åbent hver dag fra 8.00 til 17.00
Det koster cirka kr. 35 pr. person at sejle ud til hulen.

Nyd udsigten fra en restaurant

Hvis / når du bliver træt i benene på din tur rundt i Luang Prabang kan det anbefales at tage en slapper på en af restauranterne på Mekong floden stejle bred. Her kan du slappe af i floden nærvær og på samme tid observere hvad der sker i byens gader.

Nationalmuseet (tidligere det kongelige palads)

Fra sin placering på Mekong flodens bred udstiller nationalmuseet artefakter fra det gamle laotiske kongerige Lane Xang.
Du kan blandt andet se den gamle kongetrone og forskellige religiøse genstande. Paladset blev bygget af franskmændene fra 1904-1909 for den daværende konge Sisavangvong.
Åbent fra mandag til lørdag fra 8.30 til 10.30 og fra 14.00 til 16.00.

Tad Sae vandfaldet

Tad Sae vandfaldet består af 3 drypstensniveauer og ligger 10 minutter oppe ad Nam Khan floden. Vandfaldet kan kun nås i regntiden.

Nong Khiaw

Nord for Luang Prabang ved Nam Ou floden finder du Nong Khiaw, der er berømt for sine drypstensklipper og frodige landskab.

Trekking ved Luang Prabang

Er du i Luang Prabang kan du tage på 2 trekkingture der begge er med én overnatning i en landsby. Chompet-trekket starter på den anden side af Mekong floden og Muang Ngoi trekket starter i Muang Ngoi.
Begge treks byder på gode naturoplevelser og overnatning i landsbyer. Turene er Mekong Tourism Development Project, hvilket betyder at du er med til at støtte bæredygtig turisme i Laos.

Muang Ngoi Gao

Nord for Luang Prabang – cirka en time længere oppe end Nong Khiaw ligger den traditionelle laotiske landsby Nong Khiaw, her kan du opleve ægte landsbyliv og slappe af i en af bungalowerne langs floden.

Vat Mai

Vat Mai templet er mest kendt for sit bibliotek med gamle skrifter på palmeblade samt et kæmpestort gyldent relief, hvor der fortælles om Buddhas liv og om folkelivet i Laos.
Er du selv buddhist eller interesseret i buddhisme kan du sikkert genkende flere af historierne – alternativt kan mange lokale guider fortælle dig hvad der er på de forskellige tegninger.

Vat Xiengmoune – Templet med den Frydefulde Klang

Templet har fået sit lidt underlige efternavn på grund dets store tempeltromme lyder ualmindeligt smukt. Trommen bruges kun på buddhistiske helligdage, hvor den akkompagneres med munke der spiller på bækkener og gong.

Ban Had Hian

Kun 5 kilometer fra Luang Prabang ligger landsbyen Ban Had Hian, hvor de lokale smede laver knive, skovle og andre jernting.
Når du ser smedene arbejde, så læg mærke til at mange værktøjer er lavet af affald fra bomber fra Vietnamkrigen.

Henri Mahout´s gravsted

Henri Mahout var den første udlænding der så Angkor Wat i Cambodias jungle. Henri døde af malaria i Luang Prabang i 1861. Han blev 35 år gammel. Bortset fra dens historie er graven ikke særligt interessant, men området omkring graven er rigtigt flot.