Luang Nam Tha – økoturisme i topklasse

Written by Kenneth Karl on . Posted in Steder

Luang Nam Tha er foregangsprovinsen for økoturisme og trekking i Laos. Her kommer mange turister og det er ikke uden grund.

Her er gode muligheder for trekking i uspoleret regnskov, bådture eller kajakture på Nam Tha floden og så er Luang Nam Tha den provins i Laos, der har fleste forskellige etniske grupper.¨

Byen Muang Long
Muang Long ligger i et smukt område ved Nam Long og Nam Ma floderne med karst bjerge i baggrunden.
Muang Long er endnu ikke udviklet som turistby, det betyder at der ikke er så meget organiseret turisme som andre byer i provinsen. Her er få hoteller og ganske få simple restauranter.
Men Muang Long har potentiale – skal du på trekking eller mountain biking, så tag en tur rundt i det smukke område blandt rismarker, klipper, jungle og små landsbyer.
På Muang Long´s morgenmarked kommer der flere forskellige etniske grupper klædt i deres egne dragter.

Byen Muang Sing
Muang Sing er godt på vej det at blive det nye turist eller backpacker mekka i Sydøstasien.
Byen ligger i fantastiske omgivelser i en smuk dal med bjerge og kløfter. Her er også en meget afslappet atmosfære.
På en tur rundt i byen vil du se smukke traditionelle træhuse fra thai lue kongedømmet og etniske grupper i deres traditionelle dragter.
Muang Sing´s centrum er markedet. Der handles på markedet hele dagen, men det er bedst om morgen, hvor indbyggerne fra de omkringliggende landsbyer kommer til byen og handler.
Der er gode muligheder for at organisere treks og udflugter i byen og guiderne er ofte rigtigt gode.

Foto af Caroline Little – Creative Commons Attribution 2.0 License.

Trackback from your site.

Kenneth Karl

Da jeg for første gang rejste fra venlige Thailand ind i Laos var det svært at forstille sig et endnu mere venligt og smilende folk, men det var hvad jeg møde. Laoterne er fantastiske, Laos er fantastisk. Tag afsted nu.