Khammouane provinsen

Khammouane provinsen er det centrale Laos er byder på fantastiske naturoplevelser og Laos Tourism undersøger i øjeblikket mulighederne for at tilbyde økoturisme i området. Her er også rester fra oldtidsriget Sikhottabong, drypstenshuler, frodige rismarker og meget mere.

Hovedstaden Thakhaek
Hovedstaden i Khammouane provinsen er Thakhek, som ligger ved Mekong floden overfor Nakorn Phanom i Thailand. Byen er udgangspunkt for ture i området og har også en del velbevarede bygninger fra den franske kolonitid.

Buddha hulen (Tham Pha Fa) og andre huler
Tham Pha Fa, der først blev opdaget i 2004, indeholder 229 Buddha-ikoner gemt blandt hulens drypstensstalaktitter. Der findes også en række andre huler i området, der er værd at besøge. Lej en guide og chauffør på et af hotellerne i Thakhaek.

Sikhottabong Stupa
Denne stupa blev oprindeligt bygget i det 9-ende århundrede af kong Nanthasene for at huse knogler fra Buddha. Stupaen har under det store Sikhottabong rige, der dengang regerede på dette sted. King Saysetthathirath restaurerede stupaen i det 16 århundrede.
Stupaen ligger ved Mekong flodens bred cirka 7 kilometer fra Thakhaek.

Tad Namsanam & Tad Mouang vandfaldene
Tad Namsanam vandfaldet består af 2 forskellige vandfald, der tilsammen er cirka 60 meter høje. Vandfaldet ligger i Khoun Kham nationalparken og kan besøges på et 1-dags trek. På vejen til vandfaldet kan man være heldig at se vilde elefanter. Tæt ved Tad Namsanam vandfaldet ligger Tad Mouang vandfaldet, hvor der lever Makakaber, Langurer og gibbonaber. Lokale guider kan og bør hyres ved informationen ved indgangen til Tad Namsanam stien.

Kampaeng Yak (Den gigantiske mur)
Ifølge legenden blev muren bygget i den 9 århundrede under det daværende Sikhottabong rige. Flere og flere mener dog at man har taget en naturlig mur og integreret den i ens eget forsvarssystem. Det bedste sted at besøge muren er 8 kilometer nord for Thakhaek på hovedvej 13, her er muren 16 meter høj og fortsætter uden brud i 75 meter.

Konglor drypstenshulen
Denne drypstenshule er 7,5 kilometer lang og er blevet formet af Hinboun floden, der flyder gennem den. Du kan tage en bådtur gennem hovedhulen, der er 90 meter bred og 100 meter høj. Du kan komme til Konglorhulen på 2 måder – enten via en 40 kilometer landevejstur fra Ban Khoun Kham (Gateway to Konglor) eller via et lidt længere bådtur med start i landsbyen Naphouak.