Champassak Provinsen

I Champassak provinsen finder du imponerende vandfald, mange forskellige etniske grupper, det øde beliggende men imponerende Wat Phu tempel samt det unikke område “4000 øer”, der skabes af Mekong floden i regntiden.

Pakse
Hovedstaden i provinsen er Pakse, der ligger hvor Sefloden og Mekongfloden mødes (Pakse betyder Seflodens munding). Pakse er et godt sted at bruge til at udforske området og har en af de største markedspladser i regionen.

Sii Pan Don – 4000 øer
I den sydlige del af Champassak provinsen ved grænsen til Cambodia udvider Mekong floden sig til en bredde på 14 kilometer. I regntiden stiger vandet i floden og dette skaber hundredevis af øer og småøer.
De største øer er beboet og på den største “Don Khone” er der 5 kilometer ubrugt jernbane fra den franske kolonitid.
Man kan ikke sejle længere syd på end Don Khone på grund af Samphamit- og Khong Phabeng vandfaldene. Khong Phabeng vandfaldene siges at være de bredeste vandfald i verden.
Nær vandfaldende er der mulighed for at se den udrydningstruede Irrawaddy floddelfin.

Wat Phu – Bjergtemplet
Wat Phu templet stammer fra det 5. århundrede. Det oprindelige tempel blev bygget på topppen af en bakke på et sted, hvor der var frisk vand. Bjergtoppen siges at ligne Shivas fallos.
Ved templet er der en række udskårne klipper, der ligner henholdsvis en krokodille, en slange og en elefant. Man mener at der blev foretaget menneskeofringer ved stenene.
Wat Phus nøjagtige historie er ikke kendt, men det er sikkert at templet er bygget af den Khmer civilisationen, der senere byggede Angkor templerne i Cambodia. Fra sin øde placering på en bakketop er der en fantastisk udsigt over den omkringliggende Mekongdal.
For at komme til Wat Phu templet skal man først båd 1,5 time fra byen Champassak og ned af Mekongfloden og derefter tage en Tuk Tuk de resterende 8 kilometer.