Bolikhamsai provinsen

Bolikhamsai i det centrale Laos er først og fremmest hjemsted for en stor del af Laos´ største nationalpark Nam Theun National Biodiversity Conservation Area (Nakai), hvor man finder mange truede dyrearter.

Paksan
Paksan er hovedstad i Bolikhamsai provinsen og er primært et handelscentrum, som ligger hvor Nam San og Mekongfloderne mødes. Der er flere NGO i området med engelsktalende personale, så der af og til lidt i byens fa restauranter. Tag evt. en spadseretur langs floden.
Seværdigheder

Wat Prabath
Dette tempel er et vigtigt pilgrimsmål på vejen fra Vientiane til Paksan. Her finder du et kæmpe ”fodaftryk” af Buddha. Templet ligger i et fantastisk landskab.

Nam Thuen nationalparken (Nakai)
Nam Thuen er Laos´ største nationalpark med sine 3.700 km2. I parken finder du mange truede dyrearter – blandt andet saolahjorten, der først blev opdaget i Vietnam i 1992. Her er også træleoparder, elefanter, asiatisk sortbjørne, guare, malajbjørne og tigre.

Stenskoven
Nær ved Ban Nahin, Poupha ligger en “stenskov”, der består af tusindvis af klippespir. Skoven ligger tæt ved den vietnamesiske grænse og bliver besøgt af mange vietnamesiske turister.

Flodtur på Nam Kading floden
En tur fra byen Pak Kading til Nam Tok Taat Wang Fong vandfaldene kan klart anbefales.
Selve vandfaldene er ikke noget specielt, men turen byder på et møde med uberørt regnskov på begge sider af floden, og man passerer også flere landsbyer med landsbyliver går sin traditionelle gang. Man kan bade i det kølige vand ved vandfaldene.